Gezonder leven betekent besparen op zorgverzekering

Leef gezond, bespaar op je zorgverzerkering. Door gezonder te leven kunnen veel kosten kunnen besparen. En gezond leven is niet iets wat zich alleen uit in voeding en lichaamsbeweging, het is een mindset. Door gezond te leven kun je jezelf in balans houden. Veel mensen hebben er geen idee van dat als je gezonder leeft, je ook minder zorg hoeft te gebruiken. Althans, hier staan ze niet actief bij stil.

 Hoe kan je gezonder leven?

Iedereen weet dat gezond leven mede mogelijk gemaakt wordt door een gebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging, maar er is meer. Naast voeding en beweging zijn er nog een aantal factoren die erg belangrijk zijn om in balans te zijn en te blijven. Het is enorm belangrijk om genoeg rust te hebben, zodat je lichaam kan herstellen van de stress waar je aan blootgesteld wordt. Het is een feit dat 75% van alle hedendaagse ziekten door onze levensstijl beïnvloed of zelfs veroorzaakt wordt. Wanneer je gezonder leeft zal je dus ook minder zorg nodig hebben.

Voeding en beweging

We weten vaak niet hoeveel we eten en in bepaalde gevallen ook niet wat. Door het bijhouden van een voedingsdagboek kom je er vrij snel en gemakkelijk achter wat je allemaal eet, iets wat ook meteen een stok achter de deur zal zijn om in het vervolg minder of gezonder te gaan eten. Wanneer je geconfronteerd wordt met alles wat je eet, weet je precies waar je verandering aan moet brengen. Wanneer je dit combineert met sporten ben je al een heel eind op weg naar een gezonder leven. Sporten is niet iets wat noodzakelijk in de sportschool plaats moet vinden, wanneer je dagelijks een wandeling gaat maken van minstens een half uur kom je ook al aan je beweging en wanneer je hiernaast vaker de fiets pakt dan de auto en gewoon de trap neemt? Heb je geen sportschool nodig.

De standaard dingen

We weten allemaal dat niet roken, minder alcohol drinken bijdragen aan een gezond leven wat helpt besparen op je zorgverzekering. Maar vergeet niet dat voldoende slapen, niet teveel koffie drinken en weinig stress net zo goed bijdragen aan een gezonder leven. Het is een kwestie van de juiste balans zoeken, want wie in balans is voelt zich goed en zal in de meeste gevallen ook gezonder zijn. En wie gezond is, kan geld besparen op zijn of haar zorgverzekering.

admin