Kennis over vergoeding fysiotherapie beperkt

Met alle veranderingen binnen de dekkingen van de zorgverzekeringen is het dan ook voor veel Nederlanders onduidelijk wat er wel en niet vergoed wordt, al is het de vraag of de situatie voor 2014 beter was.

Feit is echter dat de onduidelijkheden ervoor kunnen zorgen dat mensen niet weten wat er vergoed is en dat de fysiotherapeuten op deze manier meer met voorlichting bezig zijn, dan met de behandelingen zelf en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

“Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet wat hun zorgverzekering vergoedt bij fysiotherapie.”

Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, aldus Daniëlle Clasen-Bos, medeoprichter en eigenaar van Instituut D&C | Fysiotherapie in Hoorn. Meer hierover is te lezen op fysioforum.nl.

Dekkingen voor fysiotherapie in 2014

Na alle veranderingen en het nieuws over de zorgverzekeringen in 2014 weten veel mensen niet meer wat er nou waarheid is en wat niet klopt. Ten aanzien van de fysiotherapie is het voor de meeste mensen niet mogelijk om fysiotherapie vergoed te krijgen vanuit het basispakket. Om fysiotherapie vergoed te krijgen, is veelal een aanvullende verzekering nodig die deze behandelingen zal vergoeden. Er zijn echter veel verschillende pakketten en mogelijkheden, dus het is verstandig om goed te kijken naar uw eigen zorgverzekering en de pakketten die u afgesloten heeft. Er zijn pakketten die een bepaald aantal behandelingen vergoeden (vaak tot 20) en er zijn pakketten die vergoeding geven tot een bepaald maximum bedrag per jaar.

Fysiotherapie wordt in 2014 beperkt vergoed in het basispakket, hetgeen voor de meeste mensen niet zal gelden. Bent u over de 18 jaar en heeft u geen chronische aandoening die op de lijst staat, dan komt u over het algemeen niet in aanmerking en bent u toch afhankelijk van de aanvullende verzekeringen die u afgesloten heeft. De prijzen van deze pakketten lopen per zorgverzekering erg uiteen, waarbij u gerust mag denken aan verschillen tot honderd euro per maand. In dit geval is het verstandig om eerst even te kijken bij fysiotherapieinhoorn.nl, welke niet alleen afspraken heeft met de meeste zorgverzekeraars, maar ook de prijzen van de behandelingen inclusief meer informatie vermeld heeft staan. Sommige mensen hebben immers een sterke behoefte aan fysiotherapie, maar in de meeste gevallen is het verstandig om eerst even goed te kijken naar de afspraken en de zorgverzekering, omdat teveel betalen al snel zonde is.

admin