Studenten vinden zorgverzekeringen te hoog voor budget

Het studentenleven is vaak al duur genoeg, je studeert en hebt daar vaak nog een baantje naast om te kosten zo goed mogelijk te drukken. Op kamers wonen in een andere stad is heel wat anders dan thuiskomen bij je ouders het eten op tafel te zien verschijnen en wanneer je veel geluk hebt je kamer nog opgeruimd aan te treffen ook. Op kamers wonen kost geld en daarnaast moet je alles wat je moeder in veel gevallen voor je deed nog zelf doen. Ook hebben veel studenten geen wasmachine waardoor ze of in de weekenden met tassen vol was naar huis afreizen of deze duur laten wassen in een wasserette. Allemaal kosten die oplopen en daarom is het zaak om de beste verzekering af te sluiten tegen de zo laag mogelijke prijs dit kan je uitzoeken door ziektekosten te vergelijken.

Ziektekosten vergelijken

Om ziektekosten te vergelijken is helemaal niet veel nodig, je hebt in veel gevallen enkel een laptop of computer nodig die verbonden is met het internet waarna je je zoektocht kunt beginnen. Je vult in veel gevallen in wat je precies nodig hebt of wilt hebben in je verzekering en de vergelijkingssite doet de rest voor je. De meest voordelige zorgverzekeraar staat in de meeste gevallen bovenaan het rijtje en dan is het kwestie van je oude zorgverzekering stop te zetten of laten zetten en je aan te melden bij de nieuwe.

Zorgpremie

Iets wat je uiteindelijk nog enorm in de kosten kan gaan schelen is de zorgpremie; ook voor 2014 is deze nog weer toegekend waardoor je afhankelijk van je inkomen een bedrag in de maand terug krijgt. Dit bedrag kan mooi oplopen en kan toch net dat plakje kaas op je boterham zijn in een dure maand. Vraag de papieren aan bij de belastingdienst vul ze in en stuur ze op zodat je zo snel mogelijk geld terug kan gaan krijgen. Dit kan er zelfs voor zorgen wanneer je veel geld terug krijgt dat je minder geld hoeft te lenen bij je studiefinanciering wat uiteindelijk zal zorgen dat je na je studie een kleiner bedrag terug hoeft te betalen. En wie wil dat nou niet?

Te duur?

Zorgverzekeringen dalen in prijs voor 2014 dus het is zeker goed om de ziektekosten te vergelijken dit kan in bepaalde gevallen veel geld op gaan leveren. En ziektekosten vergelijken is iets wat niet veel tijd hoef te kosten iets wat als student ook zeldzaam is in de meeste gevallen. Als student zijnde wil je naast je studie en werk zoveel mogelijk leuke dingen kunnen blijven doen. En wanneer je kunt besparen op je zorgverzekering heb je meer geld voor leuke dingen. Twee vliegen in een klap en nog een grotere motivatie om de diverse zorgverzekeraars te gaan vergelijken qua prijzen.

admin