Waarom overstappen van zorgverzekering in 2014

Ook wanneer je nog niet zeker bent dat je over wilt gaan stappen van zorgverzekeraar, is het zeker aan te raden om rond te gaan kijken en om prijzen te vergelijken. Ziektekosten vergelijken is vaak een van de beste manieren om erachter te komen of je huidige zorgverzekeraar nog wel aan je eisen voldoet. Ook om erachter te komen of de basisverzekering wellicht voordeliger is bij zorgverzekeraar A maar het aanvullende pakket bij zorgverzekeraar B, waardoor het alsnog slimmer is om je te verzekeren bij zorgverzekeraar B. 

Waar moet ik op letten?

Het is niet alleen handig om op te letten wat voor eisen je stelt aan je ziektekostenverzekering, maar in bepaalde gevallen ook het enige wat je kunt doen. Wanneer je een bepaalde behandeling nodig hebt, en deze wordt wel vergoed door zorgverzekeraar A en maar voor 70% door zorgverzekeraar B, dan is het in jouw geval al vrij snel duidelijk waar je je het beste kunt verzekeren. Zeker wanneer je meer dan tien behandelingen nodig hebt op jaarbasis, dan verdien je de premie alweer terug. Je zou het in deze zelfs gunstig kunnen noemen dat je bepaalde eisen aan je ziektekosten verbindt. Niet iedereen heeft die eisen duidelijk op een rijtje en komt er na verloop van tijd achter wanneer ze wel fysiotherapie nodig hebben maar de zorgverzekeraar dit maar deels of helemaal niet vergoed.

Zorgverzekering in 2014 vergelijken

Ziektekosten vergelijken is dus iets waar je goed over na zult moeten denken, heb je in het komende jaar dingen op stapel staan waardoor je bepaalde behandelingen nodig zult hebben? Dan heb je al een goede graadmeter te pakken. Nu is het in het voren niet in te schatten of je wel of niet behandeling nodig zult hebben, maar wanneer je weet dat je laten we zeggen een slechte knie hebt waarmee je al eens eerder bij de dokter bent geweest waarna het woord operatie gevallen is? Kan je nu vast bedenken dat je deze operatie mogelijkerwijs in 2014 zult gaan doorvoeren omdat de klachten wat meer naar voren gekomen zijn in de laatste periode. En na de operatie is het een logisch gevolg om iets van fysiotherapie te krijgen bijvoorbeeld. Wanneer je op deze manier nadenkt en verder kijkt kan je dus de ziektekosten gaan vergelijken van de diverse aanbieders en daar het beste bij jou passende pakket uit kiezen om zo te besparen op je zorgpremie. Soms is wisselen van zorgverzekeraar het beste wat je kunt doen namelijk.

Ik heb geen bijzondere dingen nodig

Wanneer je gezegend bent met een fantastische gezondheid die zich hoogstens een keer in de zoveel jaar laat ondermijnen door een fanatiek griepvirusje? Dan is het alsnog goed om de basisverzekeringen naast elkaar te leggen. De basispremie is weliswaar de voordeligste van alle mogelijke opties die je bij je verzekering kunt krijgen, maar is ook verplicht. En waarom dan niet het verplichte zo voordelig mogelijk maken voor jezelf. Ziektekosten vergelijken gaat ook op wanneer je enkel een basisverzekering hebt, en wanneer je ziet dat de prijzen alleen maar gaan dalen? Zou je er als de kippen bij moeten zijn om ze met elkaar te vergelijken en de voordeligste eruit te zoeken.

admin