Waarom zorgverzekeringen voor studenten vergelijken?


Dat een zorgverzekering verplicht is in Nederland voor alle inwoners boven de achttien jaar, dat zal voor weinig mensen een verrassing zijn. Het stelsel met de verplichte zorgverzekeringen zorgt er in feite voor dat alle mensen toegang hebben tot elke vorm van zorg die zij op een bepaald moment nodig kunnen hebben, ongeacht de omstandigheden. Voor studenten kan het evengoed lastig zijn een goede zorgverzekering te vinden, zeker wanneer de financiële middelen beperkt zijn. Ondanks de zorgtoeslag kunnen de bedragen nogal oplopen, waarnaast ook nog eens vele aanbieders beweren dat zij de beste zijn. Het vergelijken van de zorgverzekeringen kan hierin vaak uitkomst bieden.

Waarom vergelijken?
Waarom zou je nou eigenlijk zorgverzekeringen vergelijken en op welke basis vergelijk je zorgverzekeringen? Allereerst is vergelijken verstandig omdat geen twee aanbieders hetzelfde zijn. Niet alleen zijn de producten uiteenlopend, ook is niet overal de dekking gelijk en lopen ook de prijzen vaak nogal uiteen. En bij iets zo belangrijk als een zorgverzekering is het zeker de moeite waard om de vergelijking tussen de verschillende aanbieders grondig te doen. Dit hoeft niet zo lang te duren als het klinkt, je hebt er echt geen sabbatical voor nodig. Op zorgverzekeringvergelijkenstudenten.nl vind je bijvoorbeeld al alle informatie die je nodig hebt om een goede vergelijking te maken. Want een zorgverzekering voor studenten is natuurlijk niet hetzelfde als een zorgverzekering voor andere mensen.

Hoe vergelijk je als student zorgverzekeringen?
Als student heb je natuurlijk speciale wensen en eisen, ook wanneer het gaat om de zorg waarvoor je verzekerd bent. De risico’s en mogelijkheden liggen voor studenten immers heel ergens anders dan voor mensen die bijvoorbeeld gepensioneerd zijn. Ook speelt bij studenten de prijs vaak een grotere rol. Dit is echter niet altijd verstandig. Hoe hoger je het eigen risico instelt, hoe lager de maandelijkse premie uit zal vallen van de zorgverzekering, maar het gevolg zal wel zijn dat je veel meer zelf moet betalen wanneer je wel zorg nodig hebt. Heb je een eigen risico van 700 euro ingesteld omdat je dan twee euro per maand minder betaald (dan bij de wettelijke eis van 350 euro), dan betekent dit dat je direct tweemaal zoveel geld af mag tikken als eigen risico. Een verkeerde besparing dus.

Vergelijk je zorgaanbieders, dan is het belangrijk zelf even na te gaan welke zorg je nodig hebt om vervolgens te bekijken welke aanbieder jou een goed pakket kan bieden aan mogelijkheden, waarbij het verstandig is om ook te letten op de voorwaarden, de dekking en de bereikbaarheid van de aanbieder. Zo weet je namelijk zeker dat je in zee gaat met een aanbieder die ook antwoord heeft op jouw vragen, mocht het eens gebeuren dat je in een situatie komt waarbij je niet precies weet hoe het zit.

admin