Zorgverzekering in 2014 goedkoper voor 18-jarigen

Jarig zijn heeft zo zijn voor- en nadelen en zeker voor de mensen die 18 worden gaat deze vlieger op. Vooral het rijbewijs kunnen halen, het kopen van een auto en de hier automatisch bijkomende autoverzekering (zie ook auto-verzekeringenvergelijken.nl), en het af moeten sluiten van een zorgverzekering, dat zijn eigenlijk wel de twee hoogtepunten en dieptepunten van het 18 worden. Door goed en scherp vergelijken kun je uit beide situaties overigens wel het beste halen. Rijscholen vergelijken, dat doet immers iedereen. Je gaat op zoek naar de beste rijschool met leuke lesauto’s en bij voorkeur ook nog een schappelijke prijs, maar een garantie voor het kunnen slagen voor de theorie is natuurlijk wel iets belangrijker. Het is niet meer dan logisch dat je dan met de zorgverzekeringen hetzelfde doet natuurlijk.

Een goedkope zorgverzekering dus?

Ja, aangezien de prijzen allemaal nogal aan de hoge kant lijken en de zorgpremie niet voor iedereen beschikbaar is, zijn er pakketten en aanbiedingen voor achttienjarigen om de prijzen betaalbaar te houden. Natuurlijk zijn er nog wat tips en trucs die je kunt gebruiken om de prijs nog lager te maken, ook als je negentien of twintig jaar oud bent. Zit je bijvoorbeeld op een club, een hogeschool of een universiteit, dan is de kans groot dat je deel kunt nemen aan een collectieve verzekering, waarmee je al snel een heel aantal euro per maand bespaart. Heb je CJP, altijd even aangeven, het kan zo weer een paar euro besparen en misschien zijn er nog wel meer voordelen of kortingen te behalen. Altijd handig als je het niet al te breed hebt of wanneer je gewoon niet teveel wilt betalen.

De goedkoopste verzekeraar kiezen dus!

In plaats van het kiezen voor de goedkoopste verzekering is het beter om te kiezen voor de beste zorgverzekeraar om vervolgens te kijken of daar voordelen te behalen zijn uit het achttien jaar zijn. Vaak zijn er leuke voordelen te behalen, maar het is zeer zeker aan te raden ook verder te kijken dan alleen de prijzen en de premies. Want wat heb je eraan dat je maandelijks het minst betaalt, maar vervolgens wel een heel eind moet reizen elke maand om naar je tandarts te kunnen, die wel op de lijst van de zorgverzekeraar staat? Op die manier ben je gewoon meer geld kwijt, ook wanneer de voorwaarden slecht blijken te zijn of de dekking slechts in een heel kleine mate de uitgaven dekt die je aan de zorg hebt die vereist is. Goedkoop is altijd leuk, maar soms is goedkoop achteraf gezien heel veel duurder dan de middenmoot.

admin