Zorgverzekeringen voor studenten

Studenten zijn een interessante en een moeilijke doelgroep voor zorgverzekeraars. Allereerst zijn er heel erg veel studenten momenteel, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, en al deze studenten zijn wettelijk verplicht een zorgverzekering te hebben. Dat klinkt dus als een ideale markt, ware het niet dat de meeste studenten veel schulden hebben en nooit geld, waardoor het een moeilijk te bespelen markt gebleken is. Al met al zijn het de studenten gebleken die op vele fronten winsten hebben weten te behalen ten opzichte van de zorgverzekeraars, waardoor er bepaalde dingen mogelijk zijn geworden die voorheen niet zo werden ingeschat.

Voor studenten zelf geldt eigenlijk dat zij vooral rekening moeten houden met hun eigen omstandigheden, waarbij we het financiële gedeelte opzettelijk niet meerekenen vanwege de zorgtoeslag waarop ongeveer alle studenten wel recht hebben. Stel je nou eens voor dat je een student bent met een klein bijbaantje en geen geld. Het geld dat je verdient, dat geef je liever uit aan een avondje stappen dan aan één of andere zorgverzekeraar die zogenaamd een betere dekking levert. Maar bij een avondje stappen gaat het mis en je moet naar het ziekenhuis.

In negen van de tien gevallen had je dan beter een biertje minder kunnen drinken per week en toch moeten kiezen voor de iets duurdere zorgverzekeraar, die veel meer zou hebben uitgekeerd in deze situatie dan de zorgverzekeraar die je nu hebt, en die geen spoedeisende hulp blijkt te vergoeden. Het gevolg; de rekening belandt op jouw deurmat, en je kunt opnieuw naar je ouders toe om te beloven dat dit echt de laatste keer is dat je geld komt lenen. Het is beter om direct je zaken goed op orde te hebben, zeker wanneer het een zorgverzekering betreft. Goedkoop is niet altijd beter.

admin